TORTICOLIS Secretele: Ce folosim impotriva durerii? Gheata sau caldura?

Ce folosim impotriva durerii? Gheata sau caldura?:

Beneficiile caldurii

Prin dilatarea vaselor sanguine obtinuta cu ajutorul caldurii, se realizeaza circulatia sangelui. In felul acesta, oxigenul si substantele nutritive sunt transportate in celulele musculare. De asemenea, toxinele naturale produse de muschi sunt evacuate mai usor.

Insa cel mai important efect pe care il are caldura este decontractarea muschilor si inducerea unei stari de bine in organism. Si cum stim ca durerile musculare sunt in general cauzate de stres, de timpul petrecut la calculator, ele se vor potoli. Un rezultat si m ai bun al utilizarii caldurii se obtine prin asocierea cu masajul zonelor afectate.

Foarte simplu, acasa, cu un uscator de par. Daca nu-l avem, se poate procura din farmacii un aparat de masaj cu infrarosii. O alta metoda ar fi aplicarea de cataplasme calde sau de patch-uri speciale ce difuzeaza caldura aproximativ 8 ore. Daca durerea este la glezne, inclusiv o introducere a picioarelor in apa calda poate fi o solutie, mai ales daca vom adauga putina sare di mare in acea apa...
aplicam caldura

In partea lombara, dorsala, umeri, ceafa. In acelasi timp, caldura este remediu eficace impotriva crampelor musculare sau a curbaturilor dar si in cazul durerilor de glezne, daca acestea nu sunt rezultatul unor entorse..

Cand trebuie sa apelam la gheata

Cand observam o zona inflamata, rosie si fierbinte, ca in cazul entorselor sau a tendinitei. Daca durerile devin cronice, trebuie sa ne intoarcem la caldura. De exemplu, cand o tendinita se transformata in epicondilita-“cotul tenismenului”- (inflamatie a tendoanelor cotului cauzata de suprasolicitarea antebratului).

De retinut ca prin aplicarea de gheata in caz de ne intepeneste gatul (torticolis) si daca incepem sa tremuram, este de preferat caldura.
'via Blog this'

Popular posts from this blog

How YOU Get Paid, Raising an invoice – PeoplePerHour.com Helpdesk