Multiple utilizari versatile pentru otetul de Mere ori Alb - Viata in verde viu
10 utilizari versatile pentru otet - Viata in verde viu:
'via Blog this'
MULTIPLE utilizari versatile pentru otet
De multe ori lucrurile de care avem nevoie sunt la indemana noastra. Un astfel de lucru special este otetul , in special cel natural de mere. Iar spre surprinderea multora otetul se poate folosi pentru mai multe lucruri decat doar in salate.
1. Dezinfectant: un antibacterian natural, otetul constituie o baza excelenta pentru orice solutie netoxica de curatat. Pentru o solutie generala de dezinfectat, diluati 2 parti otet la 4 parti apa si utilizati oriunde se gasesc germeni, precum tejghelele, tastaturile, telefoanele cu mai multi utilizatori, manerele de usa, si telecomenzile. Otetul face echipa buna cu un pic de bicarbonat de sodiu pentru a se “reincarna” sub destule forme pentru a-ti curata intreaga casa.
2. Curata vasul de toaleta: curata, dezinfecteaza si deodorizeaza toaleta prin turnarea unei cani de otet in jurul partii interioare a vasului. Lasa sa stea pentru o ora, utilizeaza o perie pentru inlaturarea depunerilor circulare, apoi trage apa.
3. Desfunda chiuvetele: pentru a mentine scurgerea chiuvetei neinfundata, toarna ½ cana de bicarbonat de sodiu in scurgere, apoi ½ cana de otet. Asteapta sa se potoleasca spuma, apoi toarna 4 litri de apa fierbinte. Daca este necesar, inlatura parul si alte resturi cu o sarma. Repeta operatia daca scurgerea apei este lenta.
4. Inlatura reziduurile: uita de solutiile toxice de curatat. Curata resturile de lipici pe care le lasa etichetele si autocolantele si alte astfel de reziduuri prin frecarea suprafetei lipicioase cu o carpa inmuiata in solutia otet-apa.
5. Clateste parul: nu te ingrijora. Parul tau nu va capata mirosul astringent de otet. Sampoanele si alte produse cosmetice pentru par pot lasa in urma reziduuri, facand parul sa nu aiba luciu. Dar sunt si alte motive decat cele estetice pentru a renunta la sampoanele conventionale . Inlatura reziduurile prin diluarea a 2 linguri mari de otet si 2 linguri mari de suc de lamaie in 3 cesti de apa si amesteca bine. Dupa samponare, toarna solutia de clatire peste par inainte de a clati cu apa. Otetul va inchide cuticulele si va lasa parul moale si stralucitor. Un bonus suplimentar: tine matreata la distanta.
6. Solutie anti-pete: scoateti petele de iarba si sange prin crearea propriei solutii de scoatere a petelor. Amestecati ½ cana de otet alb, ¼ cana de bicarbonat de sodiu si trei cani de apa intr-un flacon de spray. Pulverizati pe pata si lasati haina in mormanul de rufe pentru spalat! Daca vreti sa cititi mai multe despre spalarea hainelor si curatarea fara chimicale cititi pe site-ul www.fara-chimicale.ro
7. Reanimator de verdeturi: verdeturile cu frunze arata ofilite? Inmuiati-le intr-o baie de 2 cani de apa rece si ½ lingurita de otet pentru a le readuce la viata.
8. Ucigas de negi: pentru a inlatura negii urati, inmuiati un pic de vata in otet, asezati-o peste neg si asigurati-o cu un bandaj. Schimbati zilnic vata. Acidul din otet va manca in timp negul. (Asigurati-va ca pielea din jurul negului ramane tot timpul umeda).
9. Reimprospateaza respiratia: eliminati respiratia urat mirositoare prin clatirea gurii cu 2 linguri mari de otet si o lingura mare de sare diluate intr-o cana de apa. Aceasta clatire este deosebit de eficienta in inlaturarea mirosurilor de ceapa si usturoi.
10. Inmoaie pensulele de vopsea: Faceti pensulele tepene sa fie din nou utile prin inmuierea perilor intariti intr-un bol cu otet pentru o ora sau chiar mai putin. Clatiti perii cu apa calda si sapun, apoi lasati sa se usuce inainte de folosire.
Avertisment pentru cumparator! Ca o nota de final, este nevoie sa fie clar ca nu toate felurile de otet sunt create egale.
Desi toate oteturile albe necesita etanol pentru producere, unele oteturi sunt facute cu etanol produs sintetic facut din petrol. Verificati eticheta inainte sa cumparati, cautand cuvinte ca “alcool din cereale”, sau “spirt neutru din cereale” pentru a va asigura ca de fapt cumparati un produs facut din surse naturale de hrana.
'via Blog this'
Comments
Post a Comment