Raceala este rezultatul secretiei unei cantitati prea mari de reziduuri si al insuficientei lor eliminari...
Secretele: Raceala este rezultatul secretiei unei cantitati prea mari de reziduuri si al insuficientei lor eliminari...:
Cercetatorii au cautat si cauta in continuare sa gaseasca, sa identifice si sa izoleze un “germen” pe care sa dea vina pentru raceala obisnuita.
Potrivit studiilor, desigur ca s-a reusit identificarea a sute de germeni diferiti, virusi sau bacterii, dar nici unul nu este capabil sa declanseze o raceala. Toti se hranesc cu mucusul unei raceli obisnuite, acesta fiind si scopul in care au fost creati – sa dizolve, sa descompuna si sa elimine acumularile de mucus.
Ca sa intelegem ca nu exista nici un germen, virus sau o bacterie care sa declanseze o raceala obisnuita, haideti sa facem o analogie cu instalatia electrica.
Locuinta noastra are o instalatie electrica echipata cu sigurante. Ce se intampla cand circuitul electric se supraincalzeste, din cauza supraincarcarii cu becuri si aparatura? Exista vreun “binevoitor” care sa ne avertizeze ca vor sari sigurantele sau, mai grav, ca supraincarcarea poate declansa un incendiu? Daca sigurantele nu sar, instalatia va lua foc, din cauza supraincarcarii si supraincalzirii.
La fel se intampla si in organism. Daca nu sunt eliminate, reziduurile amplifica procesele de fermentatie si caldura din organism. Cand aceste procese de fermentatie ajung la o stare suficient de toxica, natura, in imensa ei intelepciune, incepe sa se “ingrijoreze” de faptul ca neglijam curatenia interioara a organismului si ne avertizeaza sub diferite forme. Una dintre acestea, eliminarea de mucus, este starea etichetata drept “raceala”. Este un avertisment atat de simplu, iar daca este ignorat, apar afectiuni mai grave.
Niciodata nu trebuie sa ne suparam din cauza racelii, ci sa fim recunoscatori organismului pentru avertismentul timpuriu pe care ni-l da. Se spune ca o raceala trece intr-o saptamana daca luam medicamente si in sapte zile de la sine. Ce facem, de obicei, in acest interval, fie ca luam sau nu luam medicamente? Ne odihnim, mancam “usor”, bem ceaiuri caldute cu multa lamaie, deci…dam organismului o pauza si il alcalinizam.
Inca nu se cunoaste un medicament care sa vindece o raceala fara sa duca la aparitia altor afectiuni care sa ii fie atribuite.
Necesitam sa dam organismului vitamine si minerale, il detoxifica si il alcalinizeaza.
Raceala este rezultatul secretiei unei cantitati prea mari de reziduuri si al insuficientei lor eliminari.
Colonul nostru este responsabil pentru acest dezastru.
Toxinele se imprastie in organism, generand cantitati insemnate de mucus nesanatos. Reziduurile excesive neeliminate reprezinta singurul factor care contribuie la generarea acestor cantitati sporite de mucus.
Ce putem face la primele semne de raceala? Clisme si/sau curatarea colonului pentru eliminarea cauzei, urmate de o “spalare” a ficatului si vezicii biliare.
Sucurile naturale din legume dar, mai ales din fructe si postul alimentar pentru cel putin doua zile (nu se consuma altceva in afara de apa si ceai sau sucuri naturale) s-au dovedit a fi metode foarte eficiente de curatare a organismului de reziduuri si mucus.
Dieta bazata pe consumul de legume si fructe in stare cruda sau sub forma de suc este cel mai bun mijloc de prevenire a acumularii de reziduuri si mucus, pentru ca sunt create conditiile mentinerii organismului si colonului, in mod special, intr-o stare de curatenie.
'via Blog this'
Comments
Post a Comment