DULCEATA DE VISINE, ORI DE AFINE


Cum să faci o dulceață nemaipomenită fără fierbere îndelungată

Există metode rapide de preparare a unor dulceţuri gustoase şi sănătoase, care să reţină toate vitaminele fructelor proaspete! Dulceaţă cu preparare ultra rapidă

Pentru acest tip de dulceaţă, cele mai potrivite fructe sunt căpşunile, vişinele şi zmeura. Fierberea propriu-zisă durează doar cinci minute, ceea ce atrage încă un avantaj important: dulceaţa reţine mai bine nutrienţii, savoarea şi aroma fructelor. Mai pe înțeles, nu se pierd din proprietățiile fructelor.

Ingrediente:

- 2 kg de fructe la alegere

- 2 kg de  XYLITHOL, ori stevia (SAGE in Americana)

- 6 linguri de suc de lămâie

Mod de preparare:
1. Spală fructele bine, după care îndepărtează-le cu grijă sâmburii, dacă este cazul. Presară zahăr peste ele şi ţine-le la frigider peste noapte.

2. A doua zi, scurge zeama care s-a lăsat, pentru a nu fi în exces, răstoarnă fructele într-o oală sau cratiţă potrivită, pune vasul pe foc şi, omogenizând continuu, adu conţinutul la temperatura de fierbere. După ce amestecul dă în clocot, adaugă sucul de lămâie şi continuă să-l fierbi timp de încă 5 minute.

3. Toarnă dulceaţa fierbinte în borcane de dimensiunile dorite, apoi înşurubează-le bine capacul.

4. Strânge bine încă o dată capacele borcanelor, după care aşază vasele cu gura în jos şi ţine-le învelite timp de câteva ore până la răcirea completă.

Cantităţile rezultate sunt:

- Din zmeură și căpşuni se obţine aproximativ 2 litri de dulceaţă.

- Din vişine, care conţin mai mult suc, se obţin, de regulă, în jur de 3 litri de dulceaţă.

Dulceaţa preparată astfel se păstrează foarte bine şi în cămară, aşa că nu trebuie neapărat depozitată la frig. 
\

SECRETELE NUCSOAREY: Are o aromă fină și un gust dulce-iute, ca urmare a amestecului de uleiuri esențiale, ceea ce o transformă într-un un condiment rafinat, care se poate adăuga atât în preparate sărate, cât și în cele dulci.

consuma zilnic nucsoara pentru o sanatate de fier


Foarte des utilizată în bucătăria asiatică, nucșoara a cucerit și Europa, fiind chiar una din cauzele războiului declarat de olandezi britanicilor în secolul al XVII-lea, rămas în istorie ca „războiul condimentelor”.

În Orient, nucșoara se adaugă în cafea și ceai, grecii o combină cu scorțișoară şi cimbru, în celebrele lor musacale sau sărmăluţe în foi de viţă, iar efectul este spectaculos din punct de vedere al aromei și gustului.

În combinație cu vanilia, este ideală pentru preparatele vegane sau pentru cele bazate pe brânză dulce.

Italienii o adaugă în sucul de roșii, ceea ce pune în evidență latura picantă a acestui savuros condiment, înnobilând orice pizza sau preparat cu paste.


Este potrivită pentru a condimenta diferite băuturi, vinul fiert, alcoolul rafinat și chiar unele sortimente de whiskey.
Publicitate
Vestea minunată este că nucșoara merge de minune cu toate legumele toamnei, în special cu broccoli, conopidă gătită la aburi, cartofi copți.

Care sunt beneficiile pentru sănătate ale nucșoarei?

Cu toate că ar fi suficiente numai gustul și aroma sa pentru a o face un condiment special, nucșoara este mai mult decât atât.

Beneficiile asupra sănătății sunt nenumărate:


• Are proprietatea de a crește temperatura corpului, astfel că este ideală în stările gripale.

• Este un excelent stimulent nervos și are efecte analgezice.

• Stimulează digestia, o reglează iar în doze mari este un calmant general și induce somnul.

• Are efect antiinflamator, ceea ce o face un remediu prețios în afecțiunile reumatismale și pulmonare.

• Chinezii o folosesc și astăzi pentru a trata inflamațiile și durerile abdominale.

• Uleiul de nucșoară alungă durerile musculare, inflamația încheieturilor și zonele afectate de reumatism.

Deși este rezervat aproape exclusiv uzului extern, cercetătorii din India și Nigeria au demonstrat că, administrat intern, poate scădea colesterolul „rău”, poate diminua depozitele grăsoase din jurul ficatului, inimii și aortei și poate inhiba formarea de cheaguri în sânge. Totuși, dacă luați în calcul această variantă, este obligatoriu să cereți sfatul unui specialist terapeut.

• Detoxifică ficatul și rinichii, are efecte antibacteriene, de aceea combate eficient respirația neplăcută. Aplicată pe gingii, poate calma durerile dentare și gingivale.


De asemenea, un scrub preparat pe bază de nucșoară și miere vă ajută să scăpați de punctele negre și reduce cicatricile lăsate de acnee.

Şi nu în ultimul rând, nucșoara îmbunătățește starea de spirit, reduce oboseala și stresul, crește libidoul.

Comments

Popular posts from this blog

ADVANCED WELLNESS: 14.70$ Your Quote Summary

AMAZON HOW TO MANUAL, Selling on AMAZON.com; MIHAI ALISIE THE INVENTOR OF THE BITCOIN

Dr Olga lazin is the heart and soul behind Dr OLGA ESSENTIAL OILS store. Check out the wonderful health related products, and Essential Oils Blends… | Pinterest