Computerul nu ia spaga. Foloseste-l. Cum pot fi folosite instrumentele online în combaterea coruptiei - Anticoruptie - HotNews.ro

Computerul nu ia spaga. Foloseste-l. Cum pot fi folosite instrumentele online în combaterea coruptiei - Anticoruptie - HotNews.ro:
Print
YM
E-mail
Mai mare|Mai mic

Computerul nu ia spaga. Foloseste-l. Cum pot fi folosite instrumentele online în combaterea coruptiei

de Redactia     HotNews.ro
Vineri, 30 iulie 2010, 14:35 Dosare Anticoruptie

 Asociatia Actori Europeni implementeaza proiectul „Implicare si simplificare. Instrumente online în sprijinul luptei anticoruptie”, finantat prin Pogramul PHARE al Uniunii Europene, Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile în lupta împotriva coruptiei, Linia de buget: 2007/19343.01.11.

Obiectivul general al proiectului îl constituie sprijinirea luptei anticoruptie in Romania, promovarea integritatii si eticii, transparentei, responsabilizarii si bunei guvernari prin valorificarea la maximum a instrumentelor electronice moderne.

In cadrul proiectului:
 • este realizata o platforma online cu scopul de prevenire/combatere a coruptiei cu ajutorul cetatenilor (tutoriale, instruiri online, intalniri online cu posibilitati de streaming video si/sau audio);
 • sunt dezvoltatate cursuri online legate de prevenirea si combaterea coruptiei, integritate si etica, transparenta, responsabilizare si buna guvernare, cursuri care vor fi oferite gratuit tuturor celor interesati;
 • sunt formulate recomandari pentru autoritatile de resort, in urma feedback-ului primit de la utilizatorii platformei.
Platforma online instruieste cetatenii in vederea identificarii, prevenirii si demascarii actelor de coruptie, utilizand mijloacele electronice. Utilizatorii platformei si participantii la cursuri sunt familiarizati cu propriile drepturi în fata actelor de coruptiei si vor putea utiliza mijloacele electronice moderne în relatia cetateni - autoritati.

De asemenea, reprezentantii institutiilor/autoritatilor publice pot comunica direct cu cetatenii în cadrul întalnirilor online cu posibilitati de streaming video si/sau audio.

Platforma permite si transmiterea de documente text sau video/audio care contin acte/fapte de coruptie surprinse de cetateni si, în acelasi timp, sustine un grup de lucru online care formuleaza recomandari si propuneri pentru autoritatile de resort.

Proiectul vizeaza sprijinirea luptei anticoruptie in Romania, prin implicarea in actiuni de prevenire si combatere a persoanelor care citesc publicatii online. Fiind o platforma online, ea poate fi accesata nu numai la nivel national, ci din oricare parte a lumii, atat de cetateni romani, cat si straini, interesati de actiunile anticoruptie.
--------

E deja fenomen: tot mai multi politicieni isi trag dupa ei familia in dosare penale

de Raluca Pantazi HotNews.ro
Joi, 23 Oct 2014 Dosare Anticoruptie
Andrei Hrebenciuc a fost retinut astazi de procurorii anticoruptie, in acelasi dosar al retrocedarilor in care, acum o saptamana, DNA anunta ca vrea sa il aresteze preventiv pe tatal sau, deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. Cei doi, tata si fiu, au fost in aceasta dimineata la audieri la DNA. Cazul Hrebenciuc nu este insa singular, ci completeaza o lista lunga de politicieni si oameni de afaceri care si-au tras familia dupa ei in anchete penale. Cele mai sonore nume de politicieni care si-au angrenat familia in dosare sunt Adrian Nastase si Dan Voiculescu. 
 • Vezi in articol ce alti politicieni si oameni de afaceri au intrat in atentia DNA sau DIICOT impreuna cu sotia, sotul, fratii sau copiii
 • -------
 • Daniel Funeriu, audiat la DNA in dosarul Microsoft

  de Alina Neagu HotNews.ro
  Marţi, 21 Oct 2014 Dosare Anticoruptie
  Fostul ministru al Educatiei, Daniel Funeriu, este audiat marti la DNA in dosarul licentelor Microsoft, in care este urmarit penal pentru abuz in serviciu. Pe 26 septembrie, DNA a cerut inceperea urmaririi penale impotriva a noua fosti ministri din guvernele Nastase si Boc pentru fapte de coruptie in dosarul cumpararii de licente Microsoft. Pe 3 octombrie, avizul de incepere a urmaririi penale in cazul fostilor ministri Adriana Ticau, Gabriel Sandu, Alexandru Athanasiu, Mihai Tanasescu si Daniel Funeriu a fost semnat de presedintele Traian Basescu.

  VIDEO Ionel Georgescu, fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie din MAI, audiat la DNA

  de Red. Stiri HotNews.ro
  Marţi, 21 Oct 2014 Dosare Anticoruptie
  Fostul sef al Directiei Generale Anticoruptie din Ministerul de Interne, comisarul sef Ionel Georgescu, este audiat marti la DNA, transmite B1. Nu este clar in ce calitate e audiat Georgescu. In subordinea DGA functioneaza ofiterii de politie judiciara, iar in stenogramele de luni din dosarul de trafic de influenta al lui Viorel Hrebenciuc procurorii au aratat ca liderul PSD a aflat detalii despre mandatele sale de ascultare prin intermediul unui astfel de ofiter de politie judiciara.
"


Computerul nu ia spaga. Foloseste-l. Cum pot fi folosite instrumentele online în combaterea coruptiei
de Redactia    


Dosare Anticoruptie

Asociatia Actori Europeni implementeaza proiectul „Implicare si simplificare. Instrumente online în sprijinul luptei anticoruptie”, finantat prin Pogramul PHARE al Uniunii Europene, Facilitatea de Tranzitie 2007/19343.01.11 - Consolidarea sprijinului societatii civile în lupta împotriva coruptiei, Linia de buget:


'via Blog this'

Comments

Popular posts from this blog

AMAZON HOW TO MANUAL, Selling on AMAZON.com; MIHAI ALISIE THE INVENTOR OF THE BITCOIN