Miscarea Antiislamica PEGIDA; Coperta ultimei editii Charlie Hebdo, ziarul francez atacat miercuri: O caricatura ce trimite la ultimul roman al lui Michel Houllebecq, in care politica franceza islamizeaza Uniunea Europeana - International - HotNews.ro

Coperta ultimei editii Charlie Hebdo, ziarul francez atacat miercuri: O caricatura ce trimite la ultimul roman al lui Michel Houllebecq, in care politica franceza islamizeaza Uniunea Europeana - International - HotNews.ro:



http://www.theepochtimes.com/n3/1183729-charlie-hebdo-suspects-identified-as-brothers-said-and-cherif-k-and-hamyd-m/



de Red. Stiri     HotNews.ro
Miercuri, 7 ianuarie 2015, 16:19 Actualitate | Internaţional

Prima pagina a ultimei editii Charlie Hebdo
Prima pagina a ultimei editii Charlie Hebdo
Foto: Facebook
 Ultimul numar al publicatiei Charlie Hebdo, aparut astazi, in ziua sangerosului atac armat, face trimitere, printr-o caricatura pe prima pagina, la ultimul roman al reputatului scriitor Michel Houllebecq, un roman controversat in care un musulman ajunge sa conduca tara dupa regulile Islamului conservator, dupa cum noteaza ziarul britanic The Telegraph.

Acesta arata ca, pe seama acestui roman controversat, "Soumission", autorul a fost catalogat drept "islamofob". Dar tot azi, inaintea atacului de la Charlie Hebdo, Houllebecq respinsese aceasta idee, afirmand ca romanul "nu ia partea nimanui" si nici nu este "un cadou de Craciun" pentru Marine Le Pen, sefa partidului de extrema dreapta Frontul National.

Pe prima pagina a editiei de azi a "jurnalului iresponsabil" Charlie Hebdo apare o caricatura in care Houllebecq apare imbracat in vrajitor, cu tigara in mana. Textul ce insoteste imaginea: Predictiile magului Houllebecq: In 2015, raman fara dinti... In 2022, tin Ramadanul!"

Caricatura e o trimitere la evenimentele din romanul lui Houllebecq, in care, potrivit The Telegraph, principalele partide de stanga si de dreapta din Franta se unesc in sprijinul unui musulman, Mohammed Ben Abbes, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale, contra lui Le Pen. Potrivit sursei citate, noul presedinte purcede, apoi, sa islamizeze Uniunea Europeana, la care adera si Turcia si mai multe tari nord-africane. Protagonistul, un profesor francez, se converteste la Islam dupa ce este initiat in placerile poligamiei, mai arata The Telegraph.


Citeste snooker     •  • 
b/ New York Times, Reuters si Associated Press nu au publicat imagini cu caricaturi din Charlie Hebdo, explicand ca regulile interne le interzic sa publice imagini care lezeaza sensibilitatea religioasa a cititorilor. Wall Street Journal a publicat anumite caricaturi, dar niciuna care il reprezinta pe profet, conform Le Figaro.

"Dupa o analiza atenta, New York Times a decis ca o descriere a caricaturilor ofera informatii suficiente cititorilor pentru a intelege situatia", a declarat un purtător de cuvânt al ziarului.

Intrebat de Reuters, redactorul sef al Philadelphia Inquirer, Bill Marimow, a declarat: ''Nu vom publica caricaturile în nicio circumstanta. Ideea de a insulta zeci  de milioane de musulmani, mai degraba decat a descrie ceva în cuvinte, este inacceptabila."

In Marea Britanie, The Telegraph a blurat una dintre imaginile care il reprezenta pe profet din Charlie Hebdo, conform Buzzfeed.
C. 
7:53 Miscarea antiislam Pegida apreciaza ca atacul de la Paris confirma ipotezele pe care le promoveaza

Joi, 8 ianuarie 2015, 7:53 Actualitate | Internaţional

     Miscarea germana antiislam Pegida a apreciat miercuri ca atacul comis la sediul din Paris al saptamanalului satiric francez Charlie Hebdo confirma ipotezele sale, afirmand pe pagina sa de Facebook ca acest atentat arata incompatibilitatea islamistilor "cu democratia", potrivit Mediafax.
"Islamistii, fata de care Pegida lanseaza avertismente de peste 12 saptamani, au aratat astazi (miercuri) in Franta ca sunt pur si simplu incompatibili cu democratia" si "ca au recurs la violenta si la moarte ca solutie!", a scris Pegida pe pagina sa de Facebook.
"Dar politicienii nostri vor sa ne convinga sa credem contrariul. Ar trebui sa ne asteptam la o astfel de tragedie in Germania?", se intreba miscarea, reactionand la atacul comis impotriva saptamanalului satiric parizian de catre barbati inarmati care au strigat "Allah akbar".
Lansata in toamna, Pegida (acronimul in germana pentru "Europeni patrioti impotriva islamizarii Occidentului") cunoaste in bastionul sau din Dresda (est) un succes in crestere (aproximativ 18.000 de sustinatori ai Pegida au manifestat luni).

           Miscarea este sustinuta inclusiv de alesi ai tanarului partid Alternativa pentru Germania (AfD), eurosceptic si populist, care, de un an si jumatate, inregistreaza un succes constant pe scena politica germana. Miercuri, un lider al AfD, Alexander Gauland, a apreciat ca atacul care a vizat publicatia satirica din Franta justifica teze ale Pegida. "Toti cei care, pana in prezent, au ignorat sau sfidat ingrijorarea oamenilor care considera islamismul o amenintare tocmai au fost contrazisi de aceste fapte", a spus el.
Miercuri seara, Pegida a adus omagii victimelor Charlie Hebdo si apropiatilor acestora postand pe pagina sa de Facebook o imagine reprezentand o panglica mare de culoare neagra purtand inscriptia "Cu simpatia noastra cea mai profunda pentru familiile victimelor atentatului de la Paris".
La cea de a 12-a manifestatie, care va avea loc lunea viitoare in resedinta Saxoniei, Pegida isi invita sussinatorii sa poarte aceasta panglica in semn de doliu.



'via Blog this'

Comments

Popular posts from this blog

AMAZON HOW TO MANUAL, Selling on AMAZON.com; MIHAI ALISIE THE INVENTOR OF THE BITCOIN

ADVANCED WELLNESS: 14.70$ Your Quote Summary

What is the Difference between L-Threonine and L-Theanine?