Geneva: Consiliul ONU privind drepturile omului a adoptat o rezoluție privind securitatea jurnaliștilor – AGERPRES

Geneva: Consiliul ONU privind drepturile omului a adoptat o rezoluție privind securitatea jurnaliștilor – AGERPRES:











Consiliul ONU privind drepturile omului a adoptat joi, prin consens, o rezoluție privind securitatea jurnaliștilor, o inițiativă a Franței și a Austriei susținută de 91 de state, relatează din Geneva AFP.
"Consiliul ONU privind drepturile omului a adoptat joi, prin consens, o rezoluție privind securitatea jurnaliștilor, o inițiativă a Franței și a Austriei susținută de 91 de state, relatează din Geneva AFP.

"





ezoluția ''condamnă cu cea mai mare fermitate toate atacurile și toate actele de violență împotriva jurnaliștilor, precum tortura, execuțiile extrajudiciare, disparițiile forțate și detențiile arbitrare, actele de intimidare și de hărțuire, atât în vreme de conflict, cât și pe timp de pace''.
Rezoluția se axează pe impunitatea unor astfel de acte, în majoritate cazuri de omor sau atacuri împotriva jurnaliștilor rămase nepedepsite.
Consiliul ''condamnă ferm impunitatea în 
Rezoluția cere în mod deosebit introducerea unui ''mecanism de alertă timpurie și de răspuns rapid'' care să le permită jurnaliștilor, dacă sunt amenințați, să contacteze imediat autoritățile.
Consiliul subliniază, de asemenea, importanța faptului de a urmări periodic această chestiune în cadrul examinării respectării drepturilor omului.
AGERPRES/(AS — autor: Angela Sârbu, editor: Mihaela Toth)


'via Blog this'

Comments

Popular posts from this blog

AMAZON HOW TO MANUAL, Selling on AMAZON.com; MIHAI ALISIE THE INVENTOR OF THE BITCOIN

ADVANCED WELLNESS: 14.70$ Your Quote Summary

What is the Difference between L-Threonine and L-Theanine?