Rusia va domina Marea Neagra, pina in 2020; (87) Olga Lazin

(87) Olga Lazin: Din Lectura Ambasadorului Americii in Romania, despre Politica lui Putin:

 Mai departe în același document rușii afirmă că “amplasarea și dislocarea sistemelor de apărare împotriva rachetelor strategice subminează stabilitatea globală și afectează echilibrul de forțe stabilit în privința rachetelor nucleare…”

    Consider că această afirmație este culmea duplicității. Am conlucrat cu rușii încă de la început în privința apărării antirachetă din Europa și chiar ne-am oferit să colaborăm cu ei în proiectarea arhitecturii apărării împotriva rachetelor balistice din Europa. Ei știu fără îndoială că etapa a doua a Abordării Europene Adaptive în Etape, care va deveni în mod oficial operațională în luna mai a acestui an la baza de la Deveselu, nu constituie o amenințare la adresa capacității lor de descurajare nucleară.

    Cu toate acestea, prin declararea acestui sistem drept o amenințare strategică, Federația Rusă preferă să ignore legile fizicii și dovezile evidente referitoare la superioritatea numerică și capacitățile tehnologice, perseverând în această perspectivă lipsită de fundament real.

    În Strategia de Securitate Națională a Federației Ruse până în 2020 publicată în 2009 Guvernul Rusiei a afirmat că intenția forțelor armate ale Rusiei este aceea de a își întări capacitățile militare pentru a se opune capacităților din ce în ce mai puternice ale NATO.

    Desigur, cuvintele așternute pe hârtie sunt una, dar atunci când cuvintele se transformă în acțiune așa cum am văzut în Ucraina și în Siria, precum și în întărirea capacităților militare în regiunea Mării Negre, intențiile încep să devină mai clare.

    Federația Rusă face o investiție serioasă în privința capacităților sale militare în regiunea Mării Negre. Putem face speculații în legătură cu motivele pentru care se întâmplă acest lucru, fie că este vorba de apărarea recentelor cuceriri teritoriale pe țărmul Mării Negre, de menținerea anumitor state de la Marea Neagră sub influența sa, de proiectarea puterii sale spre Marea Mediterană și Orientul Mijlociu, de protejarea intereselor economice ale Rusiei în același timp cu diminuarea celor ale Statelor Unite și Uniunii Europene, dar de fapt nu contează pentru că în curând Rusia va deține puterea militară pentru a face toate aceste lucruri.

Până în 2020, Rusia își va fi întărit în mod semnificativ capacitățile militare în regiune, folosind Crimeea drept bază pentru puterea sa militară în regiune, dar folosind și unele amplasamente în Abhazia.

    Strategia sa militară principală în regiune pare să fie dislocarea unor capacități de interzicere a accesului în zonă, numite A2AD, capacități dislocate în Crimeea pentru a preveni capacitatea celor percepuți drept inamici de a interveni militar în Marea Neagră. Sub aceast[ egidă a A2AD, Rusia pare de asemenea hotărâtă să transforme flota sa de litoral din Marea Neagră într-una capabilă să proiecteze puterea Rusiei în partea de est a Mării Mediterane. Conform ministrului apărării al Rusiei Serghei Șoigu, Rusia va cheltui 2,4 miliarde de dolari pentru Flota Mării Negre până în 2020, care vor duce probabil la construirea și lansarea la apă a 18 noi nave militare împreună cu infrastructura portuară necesară. Aceste nave vor include o flotă înnoită de submarine în Marea Neagră constând din șase noi submarine din clasa Kilo, considerate drept unele dintre cele mai silențioase submarine din lume.

    Desigur, capacitățile sale navale constituie doar una dintre componentele întăririi puterii militare a Rusiei în Marea Neagră. Forțele sale aeriene își întăresc și ele potențialul în Crimeea. Până în 2016 un regiment de bombardiere Tu-22M2 cu rază lungă de acțiune va fi dislocat la baza aeriană Gavardeșkoie. În plus, Rusia are în plan dislocarea unor avioane de vânătoare pentru atac la sol și atac aerian, a unor elicoptere, precum și a noului avion de vânătoare pentru forțele navale de tip Su-30M.

    Acum că am examinat această nouă problemă de securitate în Marea Neagră, ce pot face Statele Unite, România și NATO pentru a asigura securitatea NATO de-a lungul flancului sud-estic și pentru a asigura libertatea de navigație în Marea Neagră? În primul rând, ceea ce trebuie să știe încă de la început aliații noștri, dar și potențialii noștri inamici, este faptul că Statele Unite sunt ferm angajate să respecte Articolul 5 al Tratatului de la Washington.

    Un atac împotriva unui stat membru este un atac împotriva tuturor statelor membre. Acest fapt ar trebui să fie suficient pentru a descuraja Rusia să întreprindă acțiuni militare împotriva unui stat membru al NATO. Oricât de mult și-ar întări forțele armate ale Rusiei propriile capacități, ele nu pot egala capacitățile militare ale Statelor Unite și ale aliaților săi din cadrul NATO.

    Acestea fiind spuse, Statele Unite înțeleg nevoia de a întări prezența noastră în statele din flancul estic pentru a furniza un grad sporit de reasigurare a aliaților noștri mai recenți, pentru a descuraja Rusia de la orice gând că ar putea cuceri ușor orice teritoriu NATO și pentru a-i apăra pe aliații noștri în cazul scenariului cel mai puțin fericit. De fapt, președintele Obama a anunțat recent creșterea de patru ori a bugetului nostru din cadrul Inițiativei de Reasigurare Europeană în comparație cu anul fiscal precedent. Această investiție de 3,4 miliarde de dolari în securitatea europeană în anul fiscal 2017 va permite dislocarea unui număr mai mare de militari și echipamente militare americane în Europa Centrală și de Est printr-un sistem consecvent de rotație.

    Statele Unite vor continua de asemenea prepoziționarea de echipament militar pe continentul european, vor întreprinde îmbunătățiri ale infrastructurii sale militare și va sprijini întărirea capacităților militare ale aliaților săi din cadrul NATO și a unor țări partenere.

    La rândul său, NATO are o abordare multidirecțională în privința securității și întreprinde măsuri de întărire a capacităților de descurajare și de apărare ale Alianței pentru a putea răspunde mai eficient gamei complete de provocări de securitate din orice direcție. Astfel de măsuri vor include întărirea eforturilor de contracarare a amenințărilor hibride, întărirea capacităților naționale de a rezista unei agresiuni, întărirea capacităților de apărare împotriva atacurilor cibernetice, precum și extinderea sistemului NATO de apărare antirachetă. Desigur, există multe lucruri pe care România și aliații noștri din regiune le pot face și ar trebui să le facă. În primul rând, România ar trebui felicitată pentru că își îndeplinește angajamentul asumat la Summit-ul NATO din Țara Galilor în privința creșterii bugetului apărării.

    În acest an, Parlamentul a alocat 1,7% din PIB pentru apărare și se îndreaptă spre obiectivul propus de 2% din PIB în 2017 și de menținere a acestei proporții pentru o perioadă de zece ani, în conformitate cu acordul convenit anul trecut între toate partidele politice majore din România.

    Acesta este un prim pas foarte bun și sper că este un exemplu pe care toți membrii Alianței îl vor urma. Pasul următor este însă la fel de important: asigurarea finanțării necesare modernizării forțelor și dezvoltării capacităților necesare NATO într-un mod cât mai eficient posibil. O parte importantă a acelui efort va fi reducerea dependenței Alianței de echipamentul militar de fabricație rusă și tranziția spre sisteme interoperabile NATO.

    Militarizarea Mării Negre prezintă o problemă specială pentru NATO. Statele Unite, împreună cu majoritatea forțelor navale ale NATO, se află sub restricții impuse prin Convenția de la Montreux în privința capacităților navale pe care le pot disloca în Marea Neagră.

    Vom continua rotația navelor militare americane în Marea Neagră, dar acestea nu vor atinge un nivel care să poata rivaliza cu prezența navală rusă în Marea Neagră. În timp ce vom continua să furnizăm capacități credibile de descurajare celor trei aliați NATO de la Marea Neagră, va depinde de aceste națiuni să conlucreze și mai strâns pentru a întări securitatea lor comună, mai ales în domeniul capacităților navale. Există multe lucruri pe care aceste trei state le pot face și ar trebui să le facă pentru a întări capacitățile militare ale NATO în Marea Neagră și în regiunea Mării Negre. Primul pas ar fi să aibă întâlniri frecvente la nivel înalt și la nivel de lucru pentru a discuta contextul de securitate, capacitățile lor și cum pot lucra împreună. Statele Unite sunt bucuroase să joace un rol de sprijin în această privință.

    Deși cu toții ne dorim ca provocările cu care se confruntă regiunea euroatlantică în domeniul securității, mai ales în regiunea Mării Negre, să prezinte un tablou mai optimist, nu am nici o îndoială că dacă cea mai puternică alianță militară din istorie rămâne unită, așa cum a facut întotdeauna, va trece cu bine prin această perioadă nesigură și va deveni mai puternică și mai capabilă decât a fost vreodată.

    Vă mulțumesc pentru răbdarea și pentru prezența dumneavoastră.Citeste pe Stirile Pro Tv

VIDEO Un depozit urias de deseuri radioactive, langa unul dintre marile orase ale Romaniei. "E o bomba pentru locuitori"

Arii intinse din Romania sunt otravite, pline de deseuri, poluate. Modelul industrial comunist nu punea mare pret pe mediu, ci pe dezvoltarea cat mai multor capacitati de productie, iar impactul asupra solului, apei si aerului era de multe ori trecut cu vederea.

10863 vizualizari

 • -17 (59 voturi)
  propagandsa spune ca Rusia mai are oleca si crapa (Vineri, 26 februarie 2016, 12:26)
  jackalphonse [utilizator]
  • +28 (46 voturi  
   Frica pazeste bostanaria (Vineri, 26 februarie 2016, 12:52)
   Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns luijackalphonse
   Rusia aluneca pe topogan fara sa-i facem noi vant. Dar tot trebuie sa ne fie teama, si sa fim atenti ca rusii sa nu darame topoganul, sa nu ne traga dupa ei, si mai ales, trebuie sa le dam senzatia ca ne vor astepta superiori acolo jos, unde vor gasi numai lapte si miere.

   Putin e campionul idiotilor!
   • +12 (26 voturi  
    trist dar adevarat (Vineri, 26 februarie 2016, 13:42)
    DimijoareiObt [anonim] i-a raspuns luiDaniels22026
    Smintitul de la Rasarit s-a aruncat cu capu in gard ! Nu este alta iesire decat inlaturarea sa sau razboiul ! Ca sa porneasca WW3 mai este nevoie de un smintit, poate fi Erdogan sau Trump ! Vom vedea !
    • +15 (17 voturi  
     Montreaux (Vineri, 26 februarie 2016, 15:20)
     Caligula [utilizator] i-a raspuns luiDimijoareiObt
     Conventia de la Montreax nu interzice imprumutul de nave de razboi. Marina militara ar trebui sa faca asta. Cea mai mare vulnerabilitate militara e pe Marea Neagra.

     Leasing-ul sub pavilion romanesc ofera flexibilitate si evolutie, cheltuielile militare sunt acceptabile si temporare, Rusia primeste un semnal ca orice escalare a conflictului poate fi contracarata, si de asemenea Romania impreuna cu NATO are posibilitatea sa de-escaleze conflictul prin negociere.

     La ce e buna NATO daca un poate desfasura capabilitati moderne de lupta, atat pe uscat, cat si pe mare?
     • +8 (12 voturi   
      S-a luat in considerare totul(Vineri, 26 februarie 2016, 19:33)
      Daniels22026 [utilizator] i-a raspuns lui Caligula
      Invadarea navala a Marii Negre e chiar simpla, foarte simpla. Tratatul de la Montreaux e doar o hartie. Iar Mediterana e lac NATO, plin de marina militara, inarmat la maxim. Puteam sa-i oprim pe rusi si pe chinezi sa-si desfasoare exercitiul sfidator din Mediterana anul trecut. Dar nu. Mi-a placut enorm coordonarea politica a NATO, care nici nu clipit, nimeni nu a amenintat belicos Rusia si China. Ei stiu ca au fost urmariti la milimetru. Psihologic, i-a cam afectat absenta protestelor si absenta ingrijorarii NATO.

      NATO poate pozitiona orice, oriunde pe frontul estic al NATO, in cateva ore. Iar chestia a fost exersata. Fii sigur ca mai toti pilotii NATO din Europa si-au turat motoarele in misiuni pe deasupra Europei de Est. Cate 2, cite 5 sau cate 10, au aterizat, au decolat, s-au urmarit unii pe altii prin spatiul aviatiei civile, au exersat la minut misiuni la sute si mii de kilometri distanta. Dar misiunile cele mai grele si mai ample sunt de fapt cele de logistica. Logistica castiga razboaiele.

      Putem fi siguri ca exista si planuri de invadare navala a Marii Negre de catre NATO. Dar sahul militar NATO nu se concentreaza local niciunde. Daca ar trebui sa dezlantuim atacul, iadul peste rusi va sosi din multe directii, din exteriorul si interiorul federatiei. Rusia e o tara mare, o tinta vaca. Rusia poate fi lovita si la Sankt Petersburg si la Vladivostok, si in inima ei, in instalatiile oil&gaz, si in unitatea ei federala. Multe popoare abia asteapta sa scape de sub rusi, sa le ia gatul rusilor, la propiu, nu la figurat.

      Cu razboi militar sau fara, razboiul economic si raboiul eficientei au inceput demult. Dar nu e bine sa-ti bagi adversarul in corzi. E bine sa-i lasi mereu o sansa onorabila de iesire. O sansa pe care sa creada ca el a ales-o.
February 25 at 6:07am

DrOlga M. Lazin 660 Club Dive View.
Like · Reply · 1 · February 25 at 3:39pm

Write a comment...


Olga Lazin
February 25 at 12:50am ·
Twitter
·
today at my dream house, @ Los Angeles, California
INSTAGRAM.COM/P/BCNAJBIDMA5/
Like
Like
Love
Haha
Wow
Sad
Angry
CommentShare
24Larion Scridon, Csilik Eva and 22 others
Comments

Erzsike DrHorvath Olgica Drága! Olyan kár, hogy találkoztunk személyesen, most már nincsenek illuzióim. Nem jöttél ki elébem a repülőtérre, nem jöttél értem Bartáékhoz, és 150 dollárért foglaltatok szállodát, amit természetesen elkértetek tőlem. Még mindig bánt, hogy igy jártam veled, a keresztfiaim előtt is szégyenlem a dolgot.
Like · Reply · February 25 at 1:56am

Alexandru Alex Horonceanu
Like · Reply · February 25 at 4:09am

Anghel Mihai
"'via Blog this'

Popular posts from this blog

How YOU Get Paid, Raising an invoice – PeoplePerHour.com Helpdesk