Detoxifica-te! TRANSPIRATIA – MECANISM DE VINDECARE! METODELE LUI SEBASTIAN KNEIPP!

Secretele: TRANSPIRATIA – MECANISM DE VINDECARE! METODELE LUI SEBASTIAN KNEIPP!:



Un articol de Mihaela Iliescu

Pielea este cel mai mare organ excretor pe care il avem. Fiecare centimetru de piele are milioane de celule si este strabatut de doisprezece nervi, trei vase sanguine, cincisprezece glande sebacee si o suta douazeci de glande sudoripare.

Pielea concentreaza minim opt litri de apa si cam 10% din greutatea organismul, de aceea are nevoie permanenta de hidratare si hranire, cu minerale si vitamine. Beti cat mai multa apa pura si sucuri naturale din fructe si legume.


In trecut, transpiratia era folosita ca metoda de vindecare. In Evul Mediu se foloseau chiar substante care provocau basici, pentru ca astfel micile canale limfatice se deschideau si permiteau eliminarea toxinelor.

Din nefericire, celulele de grasime si produsele reziduale impiedica circulatia sanguina in straturile superioare ale pielii si devine foarte greu sa eliminam toxnele, chiar si prin transpiratie.

Ce este de facut? Iata cateva metode de stimulare a transpiratiei:

Inainte de a aplica orice metoda din cele de mai jos, este bine sa se consume timp de trei zile numai legume, in stare cruda, sub forma de suc sau supe si fructe si sa se faca in fiecare zi cate o clisma (vezi http://www.secretele.com/2016/04/clismele-un-ajutor-in-perioadele.html). Se fac in general seara.

BAIA CALDA

Se umple cada cu apa calda, in care se adauga o cana de sare si o cana de bicarbonat de sodiu,. Sarea ajuta organismul sa elibereze toxinele si deseurile de metabolism, iar bicarbonatul de sodiu neturalizeaza acizii gasiti in acestea.

Dupa baie, fara sa va stergeti, imbracati un halat gros, asezati-va in pat si acopetiti-va cu doua paturi. Puteti bea un ceai de tei sau de soc, cat se poate de cald. Dupa o jumatate de ora de transpiratie, frectionati corpul cu o solutie diluata de otet (1:1), care deschide porii, va acoperiti bine si dormiti.

SAUNA

Prin provocarea transpitatiei intense, curata corpul de toxinele liposolubile. Citeste si http://www.secretele.com/2016/04/de-ce-este-indicat-sa-facem-sauna.html

METODELE PASTORULUI GERMAN SEBASTIAN KNEIPP

Camasa uda

Se inmoaie o camasa de corp in apa calduta si otet (cantitati egale). Se stoarce bine si se imbraca. Puneti deasupra un halat gros, va bagati in pat, pe o patura de lana. Va inveliti cu alta patura de lana si cu o pilota groasa. Stati in camasa uda una, doua ore sau chiar pana dimineata. Porii se deschid, se elimina toxine, se inlatura congestiile, crampele, durerile de stomac si se creeaza o stare de liniste.

Camasa se poate inmuia si in apa cu sare, ce irita mai mult pielea si deschide porii sau numai in apa, in cazul copiilor sau al celor slabiti de boala.

Pijamaua uda

Aceasta procedura are efect asupra intregului organism.

Inmuiati o pijama din bumbac sau din material flausat, in solutie de apa calduta cu otet (1:1) sau cu sare sau fara nici un adaos.

Se stoarce pijamaua si se imbraca. Puneti deasupra un halat gros si va inveliti cu o patura din lana sau cu o pilota groasa. Timpul de aplicare este de seara pana dimineata, de doua ori pe saptamana.

Dupa fiecare aplicare, pijamaua se spala, dar se cunosc cazuri in care a fost atat de imbibata de toxine, incat nu s-a mai putut spala. Se recomanda in cazul afectiunilor ochilor, precum glaucom sau cataracta, in gripa, raceala, reumatism si in orice situatie in care nu este suficient sa actionam numai asupra partii afectate.

Infasurarea scurta

Inmuiati un cearceaf in apa cu otet sau cu sare (1:1). Stoarceti cerceaful si incepeti sa va infasurati de la subrat pana deasupra genunchilor, de mai multe ori. Imbracati deasupra un halat gros, va bagati in pat si va acoperiti cu o pilota groasa. Este ideal ca apa sa fie rece, dar daca starea sanatatii nu permite, atunci folositi apa calduta. Aplicarea poate tine o ora sau toata noaptea.

Se mai poate pune direct pe piele, sub cearceaf, un prosop inmuiat in apa cu otet, pentru un efect intens si, mai ales, daca suferiti de o senzatie permanenta de frig. Este o metoda care purifica rinichii, ficatul si intreg abdomenul. Va poate scapa de balonari, gaze, ascita, regleaza circulatia, combate retentia de apa, bolile de inima, durerile de stomac si de gat.

Compresa gatului

Se ruleaza in jurul gatului o carpa umezita in apa rece simpla sau cu otet (1:1). Cu o bucata de panza sau o fasa uscata sau un fular de lana, se infasoara apoi gatul, in asa fel incat pielea zonei respective sa fie bine izolata, sa nu patrunda aerul. Se aplica timp de una, doua ore. La fiecare jumatate de ora se inlocuieste carpa umezita.

Are o actiune de extragere a toxinelor, prin provocarea deplasarii sangelui spre piele si a unei iritatii locale. Este utila in congestii, inflamatii, gripa, febra, inflamarea gatului, bronhiilor, in dificultati la inghitire. Este o metoda eficienta in cazul copiilor, in locul medicametelor, in raceli sau preventiv.
- See more at: http://www.secretele.com/2016/05/transpiratia-mecanism-de-vindecare.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Secretele+%28secretele%29#sthash.9wCuXrD6.dpuf"Un articol de Mihaela Iliescu

'via Blog this'

Comments

Popular posts from this blog

AMAZON HOW TO MANUAL, Selling on AMAZON.com; MIHAI ALISIE THE INVENTOR OF THE BITCOIN

ADVANCED WELLNESS: 14.70$ Your Quote Summary

What is the Difference between L-Threonine and L-Theanine?