Translate

Friday, May 6, 2016

UZ SAU ABUZ IN FITOTERAPIE SI NUTRITIE

Secretele: UZ SAU ABUZ IN FITOTERAPIE SI NUTRITIE:

De exemplu daca avem o afectiune renala, sindrom nefrotic(produsa tot de noi ,nu bem suficienta apa ,prea multe grasimi,prea multe dulciuri), nu faceti exces de citrice , daca aveti un dezechilibru hidroelectrolitic (in mod expres cei cu exces de potasiu ) nu consumati banane.

Ceidischinezii biliare sau hepatite, pana la remedierea/ameliorarea afectiunii nu consumati in exces alimente cu varza sau/si fasole uscata. Varza ,praz ,spanac ,conopida nu le este benefica celor care au fost operati de curand pe tubul digestiv.

Un exemplu simplu este din domeniul zootehnic..Bovinele daca nu sunt supravegheate si pasc lucerna si trifoi in stare proaspata se baloneaza excesiv si pot muri ,in schimb daca aceste doua plante de furaj sunt date spre consum dupa uscare ,bovinele nu au absolut nici o problema,si ar mai fi multe exemple de dat.

Este o teorie a vitaminei B17.. nu o contesc ca efect dar devine toxica daca se abuzeaza mai ales ca aceasta amigdalina se gaseste in multe alimente:

"Studiile au aratat faptul că lipsa amigdalinei din organism duce la depresie, anorexie, oboseala, insomnie si uscarea pielii. Pe de alta parte, dozele de Vitamina B17 care depasesc 200 mg pe zi, pot provoca intoxicatii. La copii, doza zilnica recomandata de Vitamina B17 este de 50-100 mg, iar la adulti, de 50-200 mg. Bolnavii de cancer pot urma un tratament cu 1-2 grame de amigdalina pe zi.

Surse naturale de Vitamina B17

Amigdalina se poate gasi in numeroase alimente de consum zilnic. Asadar nu trebuie sa ne impacientam pentru faptul ca Vitamina B17 nu prea e de gasit prin farmacii.

Iata principalele surse din natura:
Samburi: de caise, de mere, pere, gutui.

Seminte: de in, hrisca, mei, dovleac.

Fructe: migdale, piersici, cirese, prune, afine, coacaze, capsuni, zmeura

Legume: fasole, mazare, sfecla, varza, vinete, ceapa, conopida.

Verdeturi: lucerna, broccoli, spanac, eucalipt, bambus.

Frunze de copac: piersic, cais, gutui, cires, visin, prun.

Cereale, scoarta de malin şi fructe cu coaja lemnoasa: migdale, nuci de macadamia, acaju.

Recomandari importante

Samburii de caisa sunt cei mai bogati in amigdalina. Se recomanda consumul a 8-9 samburi pe zi. Pe durata curei nu se consuma alcool, cafea sau antibiotice. Acestea reduc puterea de actiune a amigdalinei.

Uleiul de migdale rafiant, folosit la prepararea lichiorului contine o cantitate mare de Vitamina B17. Altfel, uleiul de migdale este toxic pentru organism.

Cartofii si frunzele de manioc (consumate fierte) ajuta la asimilarea Vitaminei B17 de catre organism"

Deci si acesta este un exemplu de atentie in modul de utilizare.vEu va sfatuiesc ca sa nu va incapatanati in a exagera.

Este absolut necesar sa stim sa utilizam plantele medicinale cu larga raspandire,in patologia umana,sa cunoastem indicatiile ,limitele si foarte important sa cunoastem contraindicatiile.

Trebuie sa fim constienti ca accidentele terapeutice pot duce la deces chiar si in cadrul tratamentelor naturiste. Si un ceai poate deveni fara efet sau chiar toxic daca nu este preparat corect. Poti ajunge in soc anafilactic si de la plante daca nu sti ca esti alergic.

Sunt ceaiuri (dafin) care daca este baut prea repede sau prea concentrat creaza heomragii severe.

Pentru a nu avea de suferit si in loc de vindecare sa va agravati afectiunea este necesar sa:

- respectati cu strictete dozele prescrise pentru fiecare specie in parte ;

- nu achizitionati plante de la asa numitii cunoscatori din piete care se pretind atotstiutori. Este de preferat sa va documentati ,sa apelati eventual la un fitoterapeut;

- in cazul unor intoxicatii apelati la serviciiile de urgenta si nu incercati nimic de capul dvs. Faceti mai rau.

In articolele care vor urma voi detalia pe fiecare planta in parte, indicatii, contraindicatii ,dozaj si tot ceea ce va poate fi de folos.

Despre autor:
- See more at: http://www.secretele.com/2016/05/uz-sau-abuz-in-fitoterapie-si-nutritie.html#more

'via Blog this'